Wist je dat… De ingrediënten die in je product zitten lees je op de verpakking. Vaak is het eerste Aqua. Of wel: water. Het tweede is bij niet natuurlijke cosmetica vaak Paraffinum liquidum.(lees hieronder uitgebreid over deze verslaving) Dit is een olie die afkomstig is van aardolie. Het is een ‘leeg’ ingrediënt want het bevat geen vitamines, mineralen of goede vetzuren. Het is alleen maar een koolwaterstof die verder niets doet voor je huid. Het water en deze olie vormen samen al 80% van je product. Wat en olie mengt niet, dus er moet ook een emulgator bij. Plus een stabilisator om de crème stabiel te houden. En dan nog parfum. Er blijft dus niet zoveel ‘ruimte’ over voor ingrediënten die echt iets voor je huid doen. Gelukkig is dat bij de producten die ik gebruik en verkoop in de salon & webshop anders! Ik ga voor Natuurzuiver en biologisch. Die echt wat doen voor je huid ❤️?

☠️⚠️Wel eens gehoord van een paraffine verslaving??⚠️☠️

Je smeert je huid vaak in met een huidverzorgingsproduct, maar je huid wordt steeds droger en schraler. Hierdoor krijg je de behoefte om nog meer smeren. Een vicieuze cirkel. Je huid herstelt maar niet. Herkenbaar? En weet je eigenlijk wel wat je op je huid smeert? Ooit gehoord van paraffineverslaving?

Waarom het slecht is voor je huid❌
In veel skincare producten zijn stoffen als siliconen en minerale oliën (vloeibare vaseline, paraffine) verwerkt. Dit zijn aardolieproducten die worden gemaakt van afvalstoffen uit de benzine- en olie-industrie. Je smeert in feite een onnatuurlijke, niet doorlaatbare (synthetische- en chemische) vetlaag op de huid. Hierdoor blokkeert de vochthuishouding van de huid. Doordat je de poriën dichtsmeert, worden jouw eigen natuurlijke vetten afgebroken. Het is dus slecht omdat je de huid op deze manier afsluit en je de talgproductie ontregelt. Je huid kan niet meer ‘ademen’, voelt droog aan en snakt naar meer vette crème en heeft, zonder dat je je door had, een paraffineverslaving ontwikkeld.

❎Foute stoffen herkennen❎
Waarom worden schadelijke ingrediënten dan toch aan cosmetica- en huidverzorgingsproducten toegevoegd? Dat komt omdat minerale olie goedkoop is en het heel lang houdbaar is. De cosmetica-industrie verdient er veel geld mee. Daarbij is het geur- en kleurloos en vettig waardoor het lekker uitsmeert. Het geeft een fijn gevoel op je huid. Check de INCI-lijst (ingrediëntenlijst) maar eens grondig op de verpakking van de producten die je gebruikt op deze woorden: paraffine of paraffinum, vaseline, petroleum en lanoline.

Overstappen naar 100% natuurzuiver?
Heb geduld als je overstapt van een paraffine-crème naar een 100% natuurzuiver product. Je huid heeft minstens een maand nodig om van deze (jarenlange) verslaving te herstellen. Het is echt afkicken. De huid was eerst lui door de minerale olie en moet erg wennen aan goede, natuurlijke verzorging. Je huid kan dus droog en trekkerig aanvoelen. Ook zie je soms meer velletjes en pukkeltjes. Onprettig, maar…Houd vol! Ga er doorheen en vertrouw erop dat het goed komt. Je huid was uit balans en wordt nu zelf weer aan het werk gezet. Overbodige afvalstoffen worden afgevoerd in deze transitieperiode. Hierna zal je huid zacht worden, waardoor je er stralend en natuurlijk uit zal zien. Wie wil dat nu niet?

Handige tip!?
Smeer alleen op jouw huid wat je kunt opeten! Dit is het motto van Botanical Beauty. Wist je trouwens dat 60% van wat je op je huid smeert, wordt opgenomen in je bloed? Het is dus net zo belangrijk om goed op te letten wat je op je huid smeert als dat je op je voeding let. In de (h)eerlijke producten van Botanical Beauty zitten alleen natuurzuivere ingrediënten die het biologisch evenwicht van de huid ondersteunen met werkzame stoffen. Zorg goed voor je huid (het is je grootste orgaan!) en ga eens rondsnuffelen op mijn site. Het is een cadeau aan jezelf om je in te smeren met de heilzame producten van o.a Botanical Beauty!