28 december 2020

Over het verband tussen schadelijke stoffen en verzorgingsproducten, zoals bijvoorbeeld in deodorant, is al jaren een enorme discussie. Ik vind het dan ook verstandig om je bewust te zijn van wat je op je lichaam smeert.

Deodorant, of zoals mijn vriend het ook wel noemt, oksel-fris, gebruik je dagelijks. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar de ingrediënten van dit product. Er zijn namelijk een aantal bestanddelen die je liever niet op het ingrediëntenlijstje zou willen tegenkomen.

Denk aan de volgende vier ingrediënten:

  • Aluminium (wordt in verband gebracht met borst/prostaat kanker en Alzheimer).
  • Parabenen (synthetische conserveringsmiddelen).
  • Triclosan (hoopt zich op in het lichaam en wordt zelfs gebruikt als bestrijdingsmiddel).
  • Ftalaten (hebben een slechte invloed op de hormoonhuishouding).

Ik verbaas mij iedere keer weer over bepaalde middelen in cosmetica producten. Best heftig dat wij dit, vaak onbewust, dagelijks op ons lichaam smeren.

Blij word ik van het feit dat steeds meer merken zich hier ook bewust van worden en daardoor komen met natuurlijke producten.

Ik heb meerdere natuurlijke deodorants uitgetest. Naast de geur en het gebruiksgemak vind ik het simpelweg het allerbelangrijkste dat het gewoon werkt. uiteindelijk komt het er toch op neer dat je jezelf een beetje fris en zelfverzekerd wil voelen.

Een deodorant die ik prettig vindt:

Bovengenoemd merk voldoet aan de “eis”. Ze werken, zijn natuurlijk, gemakkelijk in gebruik en hebben verschillende geuren in het assortiment. Wel was het voor mij even zoeken naar de juiste variant/geur. Ieder lichaam is verschillend, dus het is niet gek dat ook ieder lichaam anders “reageert” op een product.

Ik hoop stiekem dat ik je wat bewuster heb kunnen maken over dit onderwerp. Cliché of niet, je hebt maar één lichaam, zorg ervoor, iedere dag opnieuw.

Bron Lies vertelt

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *